Дванадесет учители от Първо СУ „Свети Седмочисленици“ – Търговище заминават за Барселона, Флоренция и Дюселдорф, където ще обменят опит със свои колеги от различни европейски страни. Това стана възможно, след като училището за пореден път спечели финансиране от Европейския съюз по програма „Еразъм плюс“. Проектът „Учители – творци, новатори, медиатори и вдъхновители“ е одобрен през 2020 г. по Ключова  дейност 1 – мобилност и участие в структурирани курсове или обучения в чужбина и има за цел да подкрепи професионалното развитие на педагогическите специалисти.

В продължение на 7 дни педагозите ще обменят идеи, добри практики, образователни модели и опит на различни нива, включително и на европейско. Те ще осъществят трайни и ефективни контакти с различни международни партньорски организации и ще придобият умения и компетентности, които ще им помогнат да повишат качеството на предлаганото образование и да подобрят европейския и иновативен облик на Първа гимназия.

Вече тече и предварителната подготовка на учителите за участието им в дейностите по проекта. Провеждат се работни срещи, създават се презентации на училището и на града, подготовят се материали и ресурси по темите на обученията, подбира се важна информация за страната-домакин, включително противоепидемични и мерки за безопасен престой. В рамките на обучението се организират и посещения на културни обекти.

 

3 КОМЕНТАРА

  1. А, как изглеждаха някога учителите..!? Костюм, вратовръзка. Сега тениски, 3/4 гащи, нищо юе получават всяка година средства за работно облекло.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име