За по-малко от три седмици ръководството на РУ-Попово за трети пореден път прие свои съграждани, намерили изгубени на обществено място парични суми, и своевременно предали ги на полицията, за да бъдат установени собствениците им, и да си ги получат обратно.

И докато предишните два пъти поканените в управлението, за да получат благодарност за доблестната си постъпка, бяха ученици, този път цветя от началника му гл. инсп. Ивелин Христов за хуманния си жест получи учителката в Професионалната гимназия по селско стопанство „Никола Пушкаров“ в гр. Попово Петя Цанева.

На 1 юни т. г. малко след 16 ч тя се прибирала вкъщи по бул. „България“ в града – след приключване на матура, където била квестор. Изведнъж видяла разпилени по земята банкноти – 12 броя от по 50 лв., т.е. на обща стойност 600 лв. Вдигнала ги от земята и веднага позвънила на съпруга си. Той дошъл и двамата заедно отишли в районното управление, където предали намерената сума. „Не сме и помисляли за някакъв друг вариант, освен да ги върнем – сподели на срещата тя. „Та това може би е месечната заплата на някого, или с парите някой е планирал да си купи лекарства, или нещо за децата си…Ние също сме родители и добре знаем, че не е лесно в днешно време да се отглеждат деца“.

Петя е завършила история и има 20-годишен стаж като учител по обществени науки.

Станала й много приятно, когато й се обадили собствениците на изгубената парична сума. Хората дошли в дома й, за да й благодарят. И с още нещо се гордее Петя: „ Двете момчета, които предадоха преди няколко дни в полицията изгубен мъжки калъф с документи, пари и разплащателни карти, са мои ученици. Преподавам на децата етика и морал, старая се да помогна за изграждане на ценностната им система, и считам, че личният пример също е много важен в това отношение“ – каза още тя.

Със сигурност Петя Цанева с  благородния си жест е чудесен пример както за съгражданите и учениците си, така и за своите две деца – дъщеря студентка и син седмокласник.“Да вярваме в съхраненото добро начало у хората!“ – пожела тя на участниците в срещата.

От името на ръководството на областната дирекция на МВР и на РУ-Попово началникът му гл. инсп. Ивелин Христов й поднесе цветя с думите: Тези доблестни постъпки сами по себе си красноречиво говорят какви  хора живеят в града и общината ни. И дано те са колкото се може повече. А хейтъри в социалните мрежи, у които подобни доблестни прояви да предизвикват учудване и неразбиране, за съжаление винаги ще се намират…“

На ръководството на ПГСС“Н. Пушкаров“ в гр. Попово е изпратено благодарствено писмо от ръководството на ОД МВР-Търговище.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име