Урок по Горска педагогика се проведе днес в ДГ „Шестте Ястребинчета“ в Антоново. Занятието се организира от горския педагог на стопанството Пенка Добрева по повод Седмицата на гората.

По време на занятието децата получиха медальони от дърво на които сами нарисуваха любимите си животни и растения. Малчуганите научиха как се определя възрастта на дърветата, а с играта „Няма място за всички“ разбраха, колко е важно да пазим гората и каква е ролята на лесовъдите, за възобновяването и.

Горският педагог разказа на малките ученици как горските се грижат за всички птици и животни в гората и как им осигуряват храна през зимните месеци. По време на урока децата търсиха съкровища в гората, с които направиха свои картички.

Най-интересна за малките ученици се оказа играта, в която всеки трябваше за малко да бъде горски и да определи кое дърво трябва да остане, за да дава семенца, които да полетят носени от вятъра и така да се появи нова фиданка.

Малчуганите участваха и в залесяване на явори в двора на забавачката, като обещаха на горските да се грижат за тях.

Паралелно с това лесовъдите от ДГС-Омуртаг и работници на стопанството попълваха култура в землището на село Бостан. Залесяването се извърши с фиданки дъб и цер.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име