Окръжен съд – Търговище призна подсъдимата В. С. за виновна в това, че на 15.08.2021 год. в гр. Попово на кръстовището сключено между улиците „Каломенска“, „Дряновска“ и „Отец Паисий“ при управление на собствен автомобил е нарушила правилата за движение по пътищата, а именно:  движила се със скорост над максимално разрешените 30 км. в час за този участък от пътя /указана с пътен знак В26/, а именно, движила се е със 48 км. в час; при приближаване на кръстовище, не се е движила с такава скорост, че при необходимост да може да спре и да пропусне участниците в движението, които имат предимство; като водач на пътно превозно средство не била внимателна и предпазлива към пешеходците.

В резултат на това предизвикала пътнотранспортно произшествие и по непредпазливост причинила смъртта на 72-годишната С. Т., като деянието било извършено на пешеходна пътека, а смъртта на пострадалата настъпила на 26.08.2021 год. в „МБАЛ – Търговище“ АД. За извършеното съдът определи наказание три години и три месеца „лишаване от свобода“ и лишаване от право да управлява МПС за срок от три години.

При направени самопризнания от подсъдимия, взимайки предвид чистото му съдебно минало и при условията на съкратено съдебно следствие, съдът намали наказанието на две години и два месеца „лишаване от свобода”. На основание чл.66, ал.1 от НК отложи така наложеното наказание с изпитателен срок от три години, считано от влизането на присъдата в сила (условно осъждане).

Присъдата е влязла в законна сила.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име