Уважаеми учители, родители, ученици,

 

Първият учебен ден отново е пред нас. Ден, който всеки, независимо от възрастта, си спомня с трепет за родното училище, за първите учители и приятели. Ден, който историческата ни памет е формирала като най-празничен, най-вълнуващ и очакван.

На Вас, уважаеми учители, в най-голяма степен се пада отговорността да съхранявате тази памет и традициите на българското образование. Отговорност, с която се справяте отлично въпреки трудностите в сферата на професионалния и обществен живот. Имате всички основания да бъдете горди с Вашето призвание, защото Вие обучавате бъдещите знаещи и можещи хора на Търговище и България.

Нека заедно полагаме и усилия да развиваме собствените си способности, както и методите на обучение, за да бъдат те конкурентни и адекватни на бързо навлизащите технологии и иновации и предизвикателствата на съвременния свят. Свят, за който децата ни често се оказват по-подготвени от нас.

Уважаеми родители, нека бъдем до своите деца, да подхранваме любопитството им, да ги вдъхновяваме с добрия си пример. И нека по-често търсим в учителя партньор и съмишленик, който ще ги подкрепя в тяхното израстване.

На Вас, скъпи ученици, пожелавам нестихваща любознателност, защото от наученото днес зависи Вашето успешно бъдеще.

На зрелостниците предстои важна година. Пожелавам Ви увереност в усвояването на знания и полагането на изпити. Нека където и да Ви отведе пътят Ви, винаги пазите мил спомен за родния град.

Скъпи първокласници, днешният ден за Вас е едно вълнуващо начало. Нека то не Ви плаши, защото ще научите много интересни неща и ще откриете нови приятели. А ние, Вашите учители и родители ще бъдем неотлъчно до Вас, за да разсеем тревогите Ви, да споделим радостта Ви и да Ви подкрепим по пътя към превръщането Ви в свободомислещите, широкоскроени и достойни млади хора на Търговище.

 

Успешна и ползотворна да е за всички новата учебна година!

 

 

Д-Р ДАРИН ДИМИТРОВ

Кмет на община Търговище

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име