Днес, 27.04.2021 г., стартира V-тото издание на Регионална ученическа конференция „История и памет“, организирана от РУО – Търговище. Форумът се провежда в електронна среда. Темата на тазгодишното издание е „Славата и духът на българите през вековете – велики битки и постижения“.

„Провеждането на този форум се превърна в утвърдена практика на РУО – Търговище за патриотично възпитание на подрастващите в областта. Целите на проявата, които сме си поставили са повишаване интереса към историята, насърчаване за изследователска дейност и предоставяне на възможност за изява на учениците. Проведените до момента издания доказват, че тези цели се постигат и се развиват с всяко следващо издание“, заяви по време на откриването началникът на РУО – Търговище г-жа Елка Станчева. Тя поясни, че при провеждане на следващите издания на конференцията и съобразно пандемичната обстановка, една от целите на РУО е да организира учебни екскурзии до близки исторически обекти и музеи за участниците в конференцията и техните ръководители.

В рамките на днешния и утрешния ден ще бъдат представени общо 26 ученически разработки, разпределени в 3 категории – есе, мултимедийна презентация и филм. Участие са заявили 51 ученици от V до XI клас от 8 училища в областта.

След конференцията, ученическите разработки от V-тото издание на „История и памет“ ще бъдат публикувани на съответните училищни сайтове. На електронната страница на РУО – Търговище ще бъде предоставен линк към тях.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име