Учениците от 2 г клас в Първо СУ „Свети Седмочисленици” в Търговище разработиха проекти по технологии и предприемачество на тема ,,Моят бизнес план“. Те представиха  идеите си и разказаха как фирмите им ще се погрижат за бюджета на бъдещите си семейства.

Повечето от децата виждат себе си като бъдещи фермери и залагат на  екологичното производство. Те мечтаят за производство в планински села – кравеферми, птицеферми, както и затворен цикъл за производство на мляко и млечни продукти. Има и такива, които мечтаят да станат пчелари, мебелисти или да продават електрически автомобили.

„Всички деца приеха присърце идеята” – сподели класния ръководител Ивайла Иванова – „Подпомогнати от родителите си направиха интересни проекти, които бяха поставени за домашна работа. Показаха отлични презентационни умения в час и успяха да впечатлят своите съученици” – допълни тя.

Малките предприемачи обещаха, че ще имат големи семейства с много деца, а спечелените пари ще използват за разрастване на бизнеса и за благотворителност.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име