Васил Драганов е от малкото актьори, които със своя талант изключително добре влизат, както в комедийни, така и в драматични роли. На широката публика е най-известен като Радко Чеканов от „Столичани в повече”, както и от телевизионното шоу „Комиците“. Занимавал се е с радио, има роли в киното и, както сам казва, нищо в сферата на изкуството не му е чуждо. Малко известен факт е, че рисува и пише стихове.

Васил Драганов е на щат в Народния театър „Иван Вазов”. Участва в множество постановки из цяла България, а тази вечер ще го видим в най-новата му роля – на Министър на транспорта – в спектакъла на Драматичен театър Търговище „Под масата“. Часове преди премиерата, той сподели, че се чувства уютно на търговищка сцена.

„Търговищкият театър е моят втори дом. Вече няколко пиеси подред правя тук и името ми традиционно присъства в афиша.“ – сподели актьорът. Той допълни, че театърът има прекрасен екип и се чувства много добре сред колегите си. „Искам да благодаря на директора, Владимир Петков, че ме покани точно за тази пиеса. Досега не съм участвал в политическа сатира, но ролята ми харесва и мисля че ще се справя с предизвикателството.“ – каза още Драганов.

„Под масата“ е съвременна пиеса на френския драматург Жан-Пиер Мартинез. Това е петата негова пиеса, която се играе в момента в България. В нея ще видим един министър, един президент на мултинационална строителна компания и студентка по политология, които са въвлечени в комична ситуация.

„Темата е много актуална – става въпрос за строеж на 20 километра магистрала. Аз съм Министърът на транспорта и при мен идва един предприемач, който иска да ме корумпира. Аз, разбира се, класически, се корумпирам веднага. Има замесена и жена, пламва любов и…пак всичко опира до пари. Нещата са представени едно към едно, но има много комедийни моменти.“, поясни Драганов.

По думите му, с режисьора Владимир Петков се работи много спокойно. „В сравнение с други режисьори, с които съм работил, и които са били много нервни и емоционални, той не създава напрежение.

Владо е изключително ерудиран човек има особено отношение към френската драматургия. Самият той е франкофон, а „Под масата“ е поредното френско заглавие върху което работим заедно. Убеден съм, че и зрителите ще останат доволни.“, каза актьорът.

Пожеланието му към търговищката публика е: „Да бъдем по-добри и да съумеем да запазим човешкото отношение един към друг, за да преминем през всички тежки периоди по-лесно.“.

Премиерата на „Под масата“ е на 24 януари 2023 г, от 19 часа, в голяма зала

Постановка: Владимир Петков

Сценография: Петър Митев

Превод: Светлана Панчева

Музика: Мишо Шишков-син.

Билети, на цени 15,12 и 8 (за пенсионери и ученици), са в продажба на касата на Драматичен театър Търговище, както и онлайн  https://www.entase.bg/…/productions/63bc1955cbacb72e6b00047e

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име