Възстановки и реконструкции на възрожденско кафене, античен пазар и гладиаторски лагер ще има в Алеята на занаятите в парка „Борово око“ през целия ден на 13 и 14 май. Разположените обекти ще бъдат интерактивни и ще позволяват участие от страна на посетителите.

В петъчния 13 май Сдружение „Приказка за България“ ще обособи възрожденско кафене с няколко компонента. Ще бъде ситуирано старо селско, чорбаджийско кафене и поевропейченият му вариант в следосвобожденския български град. Ще има и дамски виенски салон. Демонстрирани ще бъдат търговско-икономически отношения в пред и следосвобожденска България. Всички желаещи ще имат възможност да си направят снимки с аксесоари и обстановка, присъщи на периода.

В Деня на Търговище, 14 май, жителите и гостите на Търговище ще могат да видят исторически възстановки и реконструкции на античен пазар, военен пункт и гладиаторски обучения, организирани от Сдружение „Виа Претория“. Посетителите ще могат да се включат в дейности, белязали преминаването от Античност към Средновековие.

Достъпът и участието в различните дейности и в двата дни са свободни.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име