На 16.04.2022 г. около 13,22 ч в община Търговище – на път I-4/София-Варна/, км 244+900 – в района на язовир „Фисека“, правоспособен 69-годишен водач от гр. Севлиево при управление в посока гр. Търговище на собствения си лек автомобил „Фолксваген Голф“ с габровска регистрация е навлязъл в лентата за насрещно движение.

Там управляваният от него автомобил е  блъснал влекач „Волво ФХ“ със старозагорска регистрация с прикачено полуремарке, управляван от 50-годишен правоспособен водач от гр. Добрич.

Вследствие на пътно-транспортното произшествие водачът на лекия автомобил, който е бил изваден от моторното превозно средство от екип на РСПБЗН с помощта на специализирана техника, е откаран в МБАЛ-Търговище. Там той е настанен за лечение с фрактури на ребра, бедрена и раменна кост, и с разкъсно-контузна рана на главата, с опасност за живота му.

На водача на товарния автомобил е взета проба по надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“, за евентуално наличие на алкохол в издишания от него въздух, която е отрицателна. На водача на лекия автомобил е взета кръвна проба за химическо изследване. По случая е образувано досъдебно производство.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име