Заместник областният управител г-н Панайот Димитров връчи специалната награда на Никита Болгаров с разказ „Реч на мама и на татка“ с направление литературно творчество в шестия Национален конкурс с международно участие „България в картини и слово“. Той пожела на всички участници здраве, творчески успехи и упоритост.
Целта на конкурса е да се предостави възможност на децата да създават материали, чрез които да изразяват своето отношение към значими културни, исторически и природни забележителности и събития в България.
Центъра за подкрепа за личностно развитие Обединен детски комплекс Търговище е инициатор на конкурса. Той се реализира под егидата на Министерството на образованието и науката и община Търговище. В шестият национален конкурс „България в картини и слово“ са получени 283 литературни творби, 1270 рисунки, 164 мултимедийни презентации.

Те са на деца и ученици от цяла България и от български училища в Молдова, Франция и Испания. Награждаването бе в 3 категории – литературно творчество, рисунка и мултимедийна презентация/видеоклип. От всяка възрастова група са отличени победителите на I, II и III място с грамоти, медали и предметни награди.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име