Церемонията за връчване на отличията „Спортист на годината на община Търговище“ за 2023 г. ще се състои на 20 декември. Началото е в 18.00 ч., в концертната зала на ОНЧ „Напредък-1864“.

През тази година носителите на наградите се определят по нови правила. Те са изработени след постъпило предложение от почетния гражданин и вицеолимпийска шампионка Антоанета Костадинова. Новите текстове са съгласувани и с представителите на спортните клубове в общината.

Отличията за индивидуалните спортисти ще бъдат връчени в две отделни категории. Наградени ще бъдат най-добрите десет състезатели до 18 години, както и най-добрите трима спортисти, навършили пълнолетие. Запазва се категорията „Отбор на годината“, в която наградени ще бъдат най-успешните три отбора за изминалата година.

Общо 11 спортни клуба от общината подадоха номинации. В категорията до 18 г. са номинирани 15 състезатели, а в тази над 18 г. – 8 спортисти. Номинираните отбори са 8.

В програмата на тържествена церемония ще участват Балет „Галакси“, Клуб по художествена гимнастика „Алегро“, Балет „Вега“, Детска фолклорна школа „Търговище“ и Мажоретният състав.

Входът за церемонията е свободен. Нека заедно засвидетелстваме уважение към най-успешните спортисти на Търговище за 2023 г.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име