Във връзка с провеждането в гр. Търговище  на различни празнични прояви послучай 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура, и на славянската книжовност – празнични шествия и дефиле на зрелостниците, с цел подобряване безопасността на движението и ограничаване на предпоставките за възникване на пътни инциденти от ОД МВР-Търговище уведомяват гражданите, че ще бъдат въведени някои ограничения за движение на ППС по отделни улици в града.

 

По повод провеждането на празнично шествие на ученици  в гр. Търговище от 9 ч на 24.05.2022 г. до приключване на проявата:


–  се затваря за  движение ул. „Хр. Ботев“ –  в участъка от кръстовището с бул. „Митрополит Андрей“ до кръстовището с ул. „Стефан Караджа“, и улиците „ Св. Св. Кирил и Методий“, „Кл. Охридски“ и „Стефан Караджа“

– до преминаване на участващите блокове от училищата временно ще бъде ограничено движението по бул. „Митрополит Андрей“ – от кръстовището с ул. „Паисий“ до кръстовището с ул. „Хан Кубрат“, и участъка от улица „Христо Ботев“ – от кръстовището с бул. „М. Андрей“ до кръстовището с ул. „ Цар Симеон“; по ул. „Капитан Данаджиев“ – от кръстовището с ул. „Боровец“ до кръстовището с ул. „Паисий“; по ул. „Трети март“ –  от кръстовището с пресечката за IV-то основно училище до кръстовището с бул. „Митрополит Андрей“; по ул. „Братя Миладинови“ – от кръстовището с ул. „Дамян Груев“ до кръстовището с ул. „Христо Ботев“.

По време на преминаване на блоковете от училищата служители на сектор „Пътна полиция“ в ОД МВР-Търговище и на РУ-Търговище ще подпомагат  движението на автомобили и пешеходци на някои от възловите кръстовище в града – на „Стария бряст“, кръстовището за кръгово движение до бившата баня, и кръстовището до бившата сладкарница „Захарно петле“.

Във връзка с провеждането на празнично дефиле на абитуриенти от гр. Търговище от 17 ч на същия ден до приключване на проявата се затварят за движение:

– улица „Хр. Ботев“ – от кръстовището с бул. „Митрополит Андрей“ до ул. „Ст. Караджа“

– и улица„П.Р. Славейков“ – от кръстовището с ул. „Палаузов“ до кръстовището с ул.“Искър“

В тези участъци ще се допускат само МПС, превозващи абитуриенти, като автомобилите ще могат да паркират на паркингите до спортна зала „Сеид Мустафов“, до ДСК, до хотел „Мизия“ и до бившата сграда на ОББ – до изчерпване на капацитета им. Движението на МПС, превозващи абитуриенти, по ул. „П.Р. Славейков“, ще се осъществява еднопосочно –  само откъм хотел „Идол“ в посока централна поща.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име