Театрални празници „Дни на големия театър в малкия град“ ще се проведат за 24-ти път в Търговище. В дните между 5 юни и 4 юли 2022 г, на сцената на Драматичния театър, ще бъдат представени четири от най-добрите театрални постановки, играни в момента.

 

Инициативата ще открие на 5 юни Театър 199 „Валентин Стойчев“ с „Нирвана“ от Константин Илиев. Постановката разказва за красивата, но и безумна, спорна любов между поета Яворов и Лора. В ролите влизат актьорите Деян Донков и Радина Кърджилова.

 

На 12 юни Младежки театър „Николай Бинев“ ще представи „Иначе казано“ от Флориан Зелер. Режисьор е Владимир Петков. В ролите ще видим Георги Кадурин и Мариана Миланова, които се превъплъщават съответно в Лев Толстой и жена му София.

 

Койна Русева, Асен Блатечки, Милена Маркова, Стефан Иванов и Театрална къща „Viva Arte“ ще представят комедията „Лъжата“ от Флориан Зелер на 21 юни. Постановката на Борислав Чакринов кара публиката да си задава важни въпроси, докато се залива от смях.

Театралните празници ще завършат на 4 юли с премиерата на Драматичен театър Търговище „Суперчовек“ от Иржи Янку и Петър Свойтка. Режисьорът Николай Гундеров ни пренася в телевизионен риалити формат, чийто участници, събрани измежду най-колоритните и различни прослойки на обществото, се състезават за половин милион лева и титлата „Суперчовек“. В главната роля е българският Дани де Вито – Диян Мачев.

 

Билетите вече са в продажба на касата на театъра и онлайн в платформата Еntase.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име