Снимка: Кольо Колев

Петото издание на Детско-юношеския фолклорен фестивал  „Мисионис пее и танцува“, за четвърти път събра в Търговище всички млади любители на българските песни и танци., чиито брой расте с всяка година. Тази година в организирания от е клубът за народни танци „Джумалийци“, с подкрепата на Община Търговище форум вземаха участие повече от 500 изпълнители- деца и младежи от 23 населени места в България. Фестивалът бе открит преди обед от областния управител на Търговище Митко Стайков. „С всяка година участниците във фестивала се увеличават, което може само да ни радва. Тези млади хора са носители на националните ни традиции, а сцената в Търговище се превръща в емоциоционален празник на фолклорното изкуство“, каза Стайков.
Целта на фестивала „Мисионис пее и танцува“ е съхраняването и популяризирането на българския фолклор, обогатяване на песенното и танцовото творчество, създаване у децата интерес и любов към българския фолклор, както и усъвършенстване на изпълнителското майсторство.
Всички участници преминаха в дефиле от бул. „Сюрен“ в кв. „Запад“ до централния площад „Свобода“, водени от Духовия оркестър при Община Търговище. Тук „букетът“ от изпълнители се сля с публиката и бе извито кръшно хора.

 

 

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име