Над двадесет  гимнастика   от КСГ ”Торнадо” Търговище, възпитаници на ЦПЛР-ОДК и СУ “Н.Симов“ за осма поредна година участваха в турнира по спортна гимнастика „Седемте тепета” в родният град на най-известните български гимнастици – Пловдив.

След отлична игра, момчетата на треньорите Добромир Стойнев, Йордан Савов, Снежана Стоянова и Теодора Николаева, се справиха отлично на всички уреди и съвсем заслужено завоюваха отборната шампионска купа за осми, пореден  път! Заслуга за това имат индивидуалните изпълнения на момчетата във всичките пет категории.

Начало поставиха най-малките 5-7 годишни момчета – Бурак Неджатинов, Стелиян Ненков, Райън Исмаил, Окан Мустафов, Никола Александров, Александър Митев, Симеон Ковачев и Арас Зюлкюфов, които се представиха отлично и бяха наградени от домакините ГК „Спартак“ Пловдив.

За отборната титла на турнира се състезаваха гимнастици от шест български клуба в пет категории.

КСГ „Торнадо“ участва във всички категории, като в четири са шампиони и в една-вицешампиони.

В първа категория пълна хегемония на гимнастиците от „Торнадо“. Първи Алпер Ъшък, втори Ивайло Иванов, трети Виктор Господинов, девети Берк Белгин и десети Крис Топалов от над 30 участника. В шампионата на уреди Алпер е с пет златни и един сребърен медал! Ивайло Иванов е с два сребърни и три бронзови медала, Виктор е с бронзов медал на прескок.

Във втора категория абсолютен шампион е Онур Хикмет със седем златни медала-в многобоя и на всички уреди. Волкан Кемал  е с един бронзов медал и в призовата осмица на останалите уреди. Аршън Арънч Караслан е в призовата осмица на успоредка и висилка.

Отлично се представи и Борислав Иванов. И в трета категория  шампионската титла в многобоя е на Мерт Ахмед, Даниел Господинов е четвърти, а Димитър Лалов-пети. В шампионата на уреди Мерт е с три злати и два сребърни медала, Даниел Господинов е с два сребърни медала и пети на кон с гривни, а Димитър Лалов с три бронзови медала и четвърти на кон с гривни.

В  четвърта категория  Радостин Янев е шампион на висилка, вицешампион в многобоя, земя, прескок и кон с гривни и с  бронзови медали  на успоредка и халки. Данаил Руменов е с два сребърни и пет бронзови медала.

В най-голямата пета категория Георги Стоянов е шампион в многобоя, а Петър Петров е трети. Георги е с два златни и четири сребърни медала , а Петър Петров е с четири бронзови медала на отделните уреди.

Поради контузия, Миркаан Даян Стефанов не участва на почти всички уреди и завоюва бронзов медал на халки. Миркаан следва стъпките на треньорите си и има огромен дял за доброто представяне на най-малките 5-7г. момчета.

Ръководството на клуба благодари  на треньорите за огромният труд и на всеотдайността и подкрепата на съдиите Николай Димитров и Димитър Димитров.

В края на месец ноември  КСГ „Торнадо“ ще участва на Международният турнир „Л.Солачки“  в Благоевград!

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име