Деветнадесет  гимнастика   от КСГ ”Торнадо” Търговище, възпитаници на ЦПЛР-ОДК и СУ“Н.Симов“ за седма поредна година участваха в турнира по спортна гимнастика „Седемте тепета” в родният град на най-известните български гимнастици – Пловдив. След отлична игра, момчетата на треньорите Добромир Стойнев, Йордан Савов, Снежана Стоянова и Теодора Николаева, се справиха отлично на всички уреди и съвсем заслужено завоюваха отборната шампионска купа за седми път!

Заслуга за това имат индивидуалните изпълнения на момчетата във всичките пет категории. Отлично се представи първата група гимнастици от КСГ“Торнадо“ /Ивайло Иванов, Виктор Господинов, Аршън Караслан, Валентин Иванов, Борислав Иванов, Волкан Кемал, Даниел Недков и Павел Милчев, които  поставиха началото на дъжда от медали! В най-малката категория /5-6 годишни/, Бурак Неджатинов и Матей Стойнев участвайки за първи път в състезание от такъв ранг, се справиха блестящо, като Бурак стана абсолютен шампион в многобоя, с 5 златни /многобой, земя, кон с гривни, халки и успоредка/, 1сребърен/прескок/ и 1 бронзов медал /висилка/, а 5 годишният Матей е с 1 златен /прескок/, 3 сребърни /кон с гривни, успоредка и висилка/ и 3 бронзови /многобой, земя и халки/ медала!

В най-многобройната – втора категория/7-8г./ пълно преимущество имаха  Онур Хикмет и Алпер Ъшък! Всички 7  златни  медала- многобой и шест уреда спечели Онур, а Алпер завърши с 2 сребърни /халки и висилка/ и 2 бронзови медала в многобоя и на успоредка! И в трета категория /9-10г. /отлично  се представиха Мерт Ахмед, Даниел Господинов и Николай Лалов, като за първи път представиха новата си волна програма! Мерт окичи гърдите си с два златни медала на земя и висилка, 2 сребърни  медала  в многобоя и успоредка, а Даниел е със златен медал на халки и бронзов на кон с гривни! Николай е с бронзов медал на висилка!  В четвърта категория/11-12г./ Данаил Руменов и Християн Василев се представиха достойно! Данаил е шампион на прескок, вицешампион в многобоя, кон с гривни, успоредка и висилка, а Християн е трети в многобоя, кон с гривни и успоредка!

В най-голямата 5 категория/13-14г./отлично се представи Радостин Янев, като завоюва вицешампионските титли в многобоя, халки и висилка и трето място на кон с гривни. Димитър Лалов, който е по-малък, поради неразположение на Мирки и Константин, се представи много добре!

Ръководството на клуба благодари  на треньорите за огромният труд и на всеотдайността и подкрепата на съдиите Борислав Илиев  и Николай Димитров.

В края на месеца КСГ „Торнадо“ ще участва на Международният турнир „Л.Солачки“  в Благоевград!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име