238 МПС и 287 граждани, пътували в тях, са проверени от контролните органи по време на специализирана полицейска операция за подобряване на безопасността на движението по пътищата в малките населени места на областта. Превантивната акция бе проведена за времето от 6 до 9.01.2022 г.      В хода й е установен водач, управлявал МПС с концентрация на алкохол в издишания от него въздух над 1,2 промила/престъпление по чл. 343б, ал. 1 от Наказателния кодекс/; както и един неправоспособен водач. Констатирани са 9 случая на неизползване на обезопасителни колани от водачи и пътници в МПС, и 6 случая на неправилно изпреварване.

За така установените нарушения полицейските служители са съставили 14 акта за установяване на административно нарушение/един от тях е по Кодекса за застраховането – за управление на МПС без сключена задължителна застраховка „Гражданска отговорност“/, и са наложили 62 глоби по фиш. На проверявани водачи и пътници са връчени 16 електронни фиша.

За дните на провеждането на операцията по пътна безопасност полицейските служители са установили чрез използване на различни технически средства 291 нарушения на скоростните режими от водачи на МПС.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име