Хипертрофия на простатната жлеза

Заболяването се изразява със разрастване на простатната жлеза, като в различните случаи се развива с различна бързина. Първия стадии се характеризира със смущения в уринирането, втория със задържане на урината, третия с възходящо задържане поради налягането на увеличената жлеза, което създава условия за развитие на нефроза с кръвопикане. При третия стадии лечението е оперативно. През първия и втория стадии е уместно прилагането на билколечение, което дава задоволителни резултати. При съставяне на рецепта за билколечение се включват: листа и кори от леска, корени от гръмотрън, коренища пиреи, тиквено семе, царевична коса и др. За постигане на спазмолитичен ефект, към извлеците могат да се прибавят по лекарско предписание 20-25 капки тинктура от беладона /дневна доза/  Чрез билколрчението се регулира уринирането и се премахват болките, което е в резултат укрепването на пикочния мехур.

Луличка

Билкова рецепта при заболяване на бъбреците и пикочните пътища и простатит– има спазмолетично, диоретично и противовъзпалително действие: Корени от бял оман, корени от ружа, корени от дилянка, съцветие от хмел, стръкове от златна пръчица, стръкове от мащерка, стръкове от лазаркиня, лист от мечо грозде, семена от лен, семена от коноп, вишневи дръжки, стръкове от бял имел, корени от ревен, корени от гръмотрън, стръкове от луличка, листа от леска, коренища от троскот и семена от тиква. Начин на употреба: 3 с. л. от сместта се запарва с 600 мл. л. вода. Кисне един час, след което се изпива за 3 пъти през деня.

При хроничен простатит: невен, лайка ,гръмотрън, златна пръчица, царевична коса, леска. в 600 мл. л. вода се поставят две супени лъжици от сместа, вари се 3 мин., кисне 30 мин и се прецежда. От отварата се приема 6 пъти на ден по 80 гр. 15 мин. преди ядене и 30 мин. след ядене.

Мечо грозде

Втора рецепта. Мечо грозде, бял оман, гръмотрън, хмел, глухарче, леска, златна пръчица. В 600 гр. кипяща вода се поставят 2 с. л. от сместа, вари се 3 мин, кисне 30 мин и се прецежда. Приема се както горната рецепта.

При аденом на простатната жлеза: Леска, гръмотрън, исландски лишеи, спирея, невен, бял имел, глухарче. Приема се по същия начин както горните рецепти.

За укрепване мускулатурата на пикочния мехур. Тиквено семе, приема се по 2 и повече супени лъжици два пъти дневно, особено след операция

За повече подробности можете да се обърнете към лицензираният билкар Георги Андонов на телефон: 0895 111 148. И не приемайте това като реклама, защото когато става дума за здраве, реклама няма. Трябва ни чисто и просто информация.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име