Съществуват много методи за повишаване защитните сили на организма. Това може да се направи с помощта на физически упражнения, рационално хранене, дозирано гладуване и т.н. Помощници на човека са и т. н „лекарства за здравите“ Невъзможно е да бъдат изброени всички полезни растения за това нека да споменем само някои от тях, които помагат на човека да запази своето здраве и служат като био стимуланти, а  някои от тях като афродизиак.

Жен-шен

Жен-шен. Корените му повишават съпротивителните сили на организма, към заболявания и оказват благотворно влияние върху дейността на различни органи и системи. Повишава се общия тонус, изчезва  вялостта и умората. Усилва се обмяната на веществата. Препарати от корените на жен шен се прилагат широко в качеството на тонизиращо и стимулиращо средство при физическа и умствена умора, понижена работоспособност, упадък на силите, изтощение, след прекарани тежки заболявания. Използва се също при понижена функция на половите жлези, атеросклероза, ниско кръвно налягане, анемия, захарен диабет, заболявания на черния дроб, гастрити с намалена киселинност на стомашния сок при функционални заболявания на нервната система и др. Жен шен може да се намери във всяка аптека под формата на ампули за вътрешна употреба със указание за приемането. Има и жен-шен с название „желе роял“ с пчелно млечеце.

Елеутерокок.

Елеутерокок. Понижава кръвното налягане, намалява нивото на захар в кръвта, оказва стимулиращо влияние върху централната нервна система и върху организма като цяло. Дори еднократно вземане на течен екстракт от елеутерокок предизвиква забележимо увеличение на работоспособността, оказва благотворно действие и върху зрението. Пиенето на екстракт по 15 капки два пъти на ден подобрява и слуха.

Китайски лимонник

Китайски лимонник. Употребява се от древни времена като тонизиращо и стимулиращо средство, премахва умората, ободрява. Семената на лимонника се употребяват при туберколоза, бронхиална астма, болки на стомаха, червата, черния дроб, бъбреците, анемия и др.- заболявания съпроводени с упадък на силите. Запарката от плодове, листа или кора на лимонник е ефективно противо скорбутно средство. Запарката и екстракта се ползват два пъти на ден по 30 капки на гладно. Действието се проявява след 30-40 мин. в продължение на 6 часа. Трябва да се знае ,че лимонникът е противопоказан при нервна възбуда, безсъние, нарушение на сърдечната дейност и високо кръвно налягане.

Левзея.

Левзея. Използва се при функционални заболявания на централната нервна система и свързваните с тях раздразнителност и главоболие, при умствена и физическа умора и при полова слабост.

За повече подробности можете да се обърнете към Георги Андонов на телефон: 0895 111 148 И не приемайте това като реклама, защото когато става дума за здраве, там реклама няма. Трябва ни чисто и просто информация.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име