Ние непрекъснато сме изложени на патогенни микроорганизми, които вдишваме, поглъщаме или обитават кожата и лигавиците ни. Дали контактът с тях ще доведе до заболяване се определя от защитните механизми на нашето тяло – имунната система.

Когато нашата имунна система работи правилно, ние дори не го забелязваме. Но когато имаме спад в активността й сме изложени на по-голям риск от развитие на инфекции и други здравословни проблеми.

Билките са естествено, безопасно и ефективно средство за подсилване естествените механизми на организма, в борбата с микроорганизмите и за лекуване на различни здравословни състояния.

Ако искате да повишите имунната защита на организма си е естествено да се стремите към нуждите на тялото – билките са първото нещо, към което трябва да се обърнете.

За това което напоследък говорим и следим във връзка с появилия се вирус от който пострадаха много хора далеч сме от това да проповядваме начин на лечение а и да изтъкваме някои възможности на народната медицина. Това е работа на изследователи и специалисти да се справят с тая опасност. Ние бихме желали да споделим какво и как ползва нашия екип ежедневно с профилактична цел. Т.е. да положим максимум усилия да не допуснем да попаднем в капана на заболяването.

Билкова смес/чай/ състоящ се от следната билкова смес:

Черен бъз

Цвят от чер бъз /свирчовина/- Притежава патогонно, слабително, пикочогонно и най-важното- температуро понижаващо действие. Подбел– отхрачващо и възпалително. Лечебна ружа- корени– противовъзпалително и отхрачващо.

При възпалителни процеси на дихателните пътища, бронхити и бронхопневмония.

Иглика– отхрачващо, нервноуспокоително и болкоуспокояващо действие при всички видове кашлица.

Мащерка

Мащерка– отхрачващо и болкоуспокояващо. Лопен венчелстен лист– отхрачващо облекчаващо, противовъзпалително.  И не на последно място добрата стара медуница. с доброто и омекчително  кръвотворно и противовъзпалително действие при туберколозна кашлица и задух. Трябва да се знае че медуницата се използва от тибетската народна медицина за тотално почистване на белия дроб в комбинация с други билки а за

Медуница

някои още по-сериозни заболявания.

Една билкова смес от гореописаните билки със антисептично, отхрачващо и антитуберколозно и противотемпературно действие. След като се объркат добре и притежават гореописаните качества, нашия екип профилактично ползва по следния начин: 4-5 пъти дневно две пълни чаени лъжички от тая смес врат 3 мин. в 200 мл. л. вода, прецежда се и се изпива горещо подсладено с лята захар/небет шекер/, като към всяка чаша се прибавят преди изпиването по 20 капки прополисова настойка която се приготвя от 100 мл. л. медицински спирт и 10 гр. прополис /клей/.

Прополис

Разклаща се до пълно разтваряне. Прополисъ притежава добре изразено обезболяващо действие, което превъзхожда действието на кокаина- 3.5 пъти и новокаина 5.2 пъти. Това е най-силния и най-безвреден антибиотик и се ползва при възпаление на белите дробове и дори при туберколоза. За дезинфекция на ръцете ползваме 100 мл. л. спирт се като се добавят по 3 капки етерични масла от чаено дърво, лавандула и розмарин. 2-3 капки на дланите 2-3 пъти дневно се ползват за дезинфекция. Всички които са загрижени да запазят здравето си нека опитат нашия начин на профилактика и евентуално предпазване от заболяването а и нека не забравят за вечерната порция от домашна ракийка с шопска салата.

За повече подробности можете да се обърнете към Георги Андонов, лицензиран билкар,  на телефон: 0895 111 148

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име