Билколечение на камъни и пясък в бъбреците

Може ли народната медицина да помогна при камъни и пясък в бъбреците и пикочните пътища. На билколечението може да се разчита при лечение на камъни и пясък в бъбреците, пикочопроводите и пикочния мехур, твърди нашият консултант, билкарят Георги Андонов. Има билкови растения с диоретично и бактерийно статично действие и други влияещи на водно-солевата обмяна.

Брош

При лечение на бъбречно-каменната болест се използва с успех корените на броша чиито състав действа успешно при разтваряне на оксалатните камъни и има спазмолитичен ефект. Ще посоча някои начини за лечение, като предварително искам да обясня, че противно на философията на някои „кръчмарски“ специалисти, да се наливаме с бира при заболяване на бъбреците е противопоказно. Бирата дразни възпалените бъбреци поради съдържанието на бирена мая в нея. Освен това повишава кръвното налягане, утежнява работата на бъбреците и сърдечната дейност. Петър Димков го е споменавал на много места в трудовите си като противопоказно. Поне до сега никой не е успял да го обори научно. Точно и заради това бирата не се продава в аптеките а в кръчмите . Ето и една рецепта при

изсипливче 

Бактериални инфекции на пикочните пътища : лист от бяла бреза, стръкове от хвощ, корен от гръмотрън, стръкче изсипливче, лист от мечо грозде и корен от глухарче. Тази смес се вари 5 мин. в 500 мл. л. вода. Прецежда се и се пие три пъти на ден по равни части преди хранене. Билкова смес при уратни камъни: Бобови шушулки, лист от черна боровинка, стръкове от звъника, стрък полски хвощ, цвят от трънка, стрък бял равнец. Две супени лъжици от билковата смес, се накисва 6 часа в студена вода, и след това се възварява за 3 мин. Билкова смес при фосфатни камъни: плод от шипка, плод от хвойна, корени от брош, стръкове от камшик, лист от бреза, царевична „коса“, лист от мечо грозде. Две супени лъжици от сместа възваряваме за три минути в 500 мл. л. вода, оставяме ги да киснат 30 мин. прецежда се и се изпива на равни части три пъти през деня преди хранене.

водна детелина

Билкова смес при хронични нефрити и цистит: Цвят от синя метличина, лист от мечо грозде, лист от водна детелина, корен от бял оман, корен от каменоломка, корен от  селим, цвят слез и корен грамотрън. Прави се запарка от 2 супени лъжици в 500 мл.л. гореща вода за три минути Пие се на равни части три пъти на ден. Билкова смес при оксалатни камъни:  Лист мечо грозде, лист мента, лист бяла бреза, стръкове от изсипливче, корен гръмотрън, корен магданоз, корен брош, плод хвойна, семе от пъпеш, коренище пирей Две равни супени лъжици от билковата смес ври 5 мин. в 500 мил. л. вода оставя се да кисне 30 мин и се пие три пъти на ден по 150 мл.л. преди хранене. При оксалатни камъни е добре да се поставят и по 20 капки тинктура от брош преди изпиването на отварата. Това са най-трудно разтворимите камъни и за това се изисква търпение и правилно прилагане. За по-големи оксалатни камъни се препоръчва и следната смеска. Черен восък 25 гл., бял тамян 25 гр., медицинска дъвка 50 гр., зехтин- студено пресован- 100 гр. Зехтина се подгрява на тих огън като постепенно се поставят и горепосочените съставки и се бърка на водна баня докато се сгъсти и стане хомогенна маса. Взима се по една чаена лъжичка три пъти дневно 20 мин.преди хранене.

златна пръчица

За по лесно и безболезнено изхвърляне на разтворените камъни се прилага т.н. воден удар, като за целта се приготвя следната смес: стрък златна пръчица, корен магданоз, стрък изсипливче …..Две супени лъжици се заливат с 500 мл.л. вряща вода. Кисне се 30 мин, прецежда се и долива с дестилирана вода и се изпива на глътки за 20-30 мин. Водния удар се провежда в продължение на 5 дни под лекарски контрол.

За повече подробности можете да се обърнете към Георги Андонов на телефон: 0895 111 148 И не приемайте това като реклама, защото когато става дума за здраве, там реклама няма. Трябва ни чисто и просто информация.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име