На 9 март от 15 ч. известният актьор и маг Ненчо Илчев ще представи в Търговище своята книга „Забранената книга за фокуси“

Ненчо Илчев е роден в родопското село Момчиловци. Завършва гимназия в Смолян, за кратко учи в медицински колеж, след което се ориентира към актьорското майсторство.

Завършва НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов” в класа на проф. Стефан Данаилов и от 1997 г. е актьор в трупата на Театъра на българската армия.

Става известен в края на 90-те години с фокусите си в предаването „Спукано гърне”, на което е и водещ, а след това с участието си в комедийното шоу „Комиците” по bTV.

Илюзионистът Ненчо Илчев е ученик на българския маг Мистер Сенко. Във филмографията на актьора Ненчо Илчев са заглавия като „Столичани в повече”, „Велика България”, „Стъпки в пясъка”, „Църква за вълци”, „Изневяра” и др.

Носител е на награда „Иван Димов” за млад актьор за ролята му на Габриел Кънчев в спектакъла „Ножица-трепач” от Брус Джордан и Мерилин Ейбръмс и на награда „Максим” за поддържаща мъжка роля за ролята на Васенка в „По-големият син” от Александър Вампилов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име