Осем каруци, един автомобил и 10,10 пространствени кубически метра дърва за огрев задържаха преди празниците служители на Североизточното държавно предприятие. На бракониерите са съставени 28 акта и 2 констативни протокола по Закона за горите.

Пет от каруците и 6 кубика дърва са задържали горските от ДЛС-Шерба. Те са издали на нарушителите 12 акта. Проверките в стопанството през последните дни са 24. Половин кубик незаконно добити дърва са задържали служители на ДГС-Варна. За нарушението те са съставили 1 акт, по време на една от 11 проверки за периода. 88 са инспекциите направени от служители на ДГС-Цонево за последните дни.

Три каруци и 1,80 пространствени кубически метра дърва за огрев задържаха горските от ДГС-Нови пазар. На бракониерите са разписани 6 акта. Проверките в стопанството са 97. В ДГС-Смядово проверките са 73, а в ДГС-Шумен са 59, като са установени нарушения, за които са съставени един акт и един констативен протокол.

Четири акта по Закона за горите са издали служители на ДГС-Генерал Тошево при 38 проверки в горските територии на поделението. В ДЛС-Тервел проверките са 143, в ДГС-Добрич са 135, а в ДЛС-Балчик са 61.

Традиционно най-много са проверките в ДГС-Търговище – 238. В ДГС-Омуртаг са 125, а в ДЛС-Черни Лом са 111.

С понижението на температурите зачестяват набезите в гората. Ако станете свидетели на незаконна сеч или имате информация за незаконно добита дървесина, то подайте сигнал на телефон 112, за да могат служителите на СИДП да реагират своевременно

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име