На 13.08.2021 г. в 01,00 ч в управлението е получен сигнал, че трима маскирани мъже са нападнали четвърти в кв. „Запад“ на гр. Търговище, и чрез използване на сила и заплаха са отнели от владението му мъжка кожена чанта с намиращи се в нея 3000 лева,  мобилен телефон и лични документи. Потърпевшият – 25-годишен мъж от гр. Вълчи Дол, област Варна, е бил блъснат от един от нападателите, като при падането си е получил фрактура на китка.

Работата на криминалистите от управлението по издирване извършителите е стартирала непосредствено след получаване на сигнала за престъплението. В резултат на проведените от тях незабавни издирвателни действия само за часове след извършване на деянието са установени и задържани четирима мъже, съпричастни към извършване на грабежа. Един от тях е известен на полицията с нанесена от него телесна повреда, осъждан. Познат на полицията е и друг от извършителите – 27-годишен мъж от с. Васил Левски, община Търговище. Единият от задържаните е непълнолетен.

Парите и документите – собственост на 25-годишния мъж, са намерени и ще бъдат върнати на собственика им. Действията по изясняване на фактическата обстановка и съпричастността на задържаните към извършване на престъплението продължават. Те са  задържани в РУ-Търговище на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 199, ал. 1, т. 3 от Наказателния кодекс по описа на РУ-Търговище. Процесуално-следствените действия се осъществяват под ръководството на прокурор от Окръжна прокуратура-Търговище.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име