28-годишният Апостол С. е задържан за срок до 72 часа с цел довеждането му пред съда за извършена от него кражба в съучастие с жена му, представляваща опасен рецидив – престъпление по член 196, ал. 1, т. 2 от НК.

На 8 март тази година Апостол и жена му Бахар А. отишли в землището на село Красноселци в община Омуртаг. От имот, в който имало няколко постройки, двамата решили да извършат кражба. С чук разбили катинарите на постройките и откраднали електрожен, казан за варене на ракия, лозови пръскачки, електромотор и много кабели за трифазен ток. Стойността на откраднатото надхвърля 1200 лева. Престъплението за Апостол е извършено в условията на опасен рецидив, тъй като 28-годишният обвиняем е осъждан.  Срещу него има и друго висящо производство.

След като натоварили на каруца откраднатите вещи, отишли до  отводнителен канал в близост до Омуртаг. Там изгорили изолацията на кабелите и получените черни и цветни метали продали за 120 лева на мъж от града.

Жената на Апостол, която в момента на престъплението е била напреднала бременност, също е привлечена към наказателна отговорност за кражбата в съучастие със съпруга си. Тя няма да бъде задържана, тъй като е майка на  бебе на няколко месеца.

Утре наблюдаващият прокурор от Териториалното отделение в Омуртаг към Районната прокуратура в Търговище ще внесе искане в съда за вземане мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на опасния рецидивист Апостол С

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име