Полицейски служители са обезвредили шофьор с пистолет на АМ „Хемус” информира .radian.bg.

Малко след 7 часа тази сутрин в дежурната част на ОДМВР- Шумен е приет сигнал от водачи по АМ „Хемус“ в посока към София за шофьор на БМВ, който криволичи по пътя. Към 346 километър на магистралата, етапна връзка Търговище, е изпратен полицейски екип.

След обход по участъка униформените установили спрял в аварийната лента за движение лек автомобил БМВ с търговищка регистрация. Мъж лежал на шофьорската седалка и държал оръжие в дясната си ръка.

Мястото било обезопасено. За съдействие на място пристигнал екип на сектор „Специални тактически действия“ към ОДМВР- Шумен, съобщиха от полицията.

Мъжът в автомобила не изпълнил полицейско разпореждане да отвори вратата, която била заключена. Предприети са незабавни действия.

Оръжието е иззето, а той е изведен от автомобила. Установена е самоличността му – 21-годишен мъж от Търговище.

Оръжието, газов пистолет, не е регистрирано по определения ред. Автомобилът бил с прекратена регистрация, след като му бил съставен акт за дрифт в началото на месец септември в Търговище.

Имал и друг съставен акт за същото нарушение, който обжалва. 21-годишният мъж има издадени 22 фиша за превишение на скоростта. Всички, освен 2 са платени. Правоспособен водач е от година и половина.

За неизпълнение на полицейско разпореждане е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен.

Снимки: radian.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име