Областният управител на област Търговище г-н Митко Стайков взе участие в работна среща на тема „Заедно за детство без насилие”. Форумът се проведе под патронажа на г-н Стайков и в партньорство с Регионална дирекция за социално подпомагане – Търговище. Символичен домакин на събитието бе Фондация за децата в риск по света.
Работната среща бе част от поредица инициативи в цялата страна, инициирани от Обединение „Детство без насилие”. Основната цел е да събере представители на различни институции и граждански организации, ангажирани с правата на децата в област Търговище.
“Радвам се, че тук сте се събрали толкова много представители на институции, училища, детски градини, все хора, които свързани пряко с децата и с възпитаването им. Защото всички ние сме ангажирани с осигуряването на детство без насилие за всяко дете на територията на града и региона ни. Но не бива да забравяме, че всичко започва от семейството, от средата у дома. А аз съм уверен, че институциите работят, че знаят какво вършат и ние това сме го доказвали неведнъж”, каза областният управител при откриването на срещата.

Последва представяне на Фондация за децата в риск по света от изпълнителния директор г-жа Росица Богалинска – Петрова. Тя говори и за Обединението „Детство без насилие”.
В работната среща участваха още представители на общинските администрации в региона, РУО – Търговище, полицейските управления, дирекциите за социално подпомагане, училища, детски градини, Клуба на НСО, родителски организации, приемни родители и др. Присъстващите имаха възможността да дискутират както трудностите, които стоят при справянето с проблема насилие над деца, така и да представят своите добри практики и визия за бъдещи дейности.

1 коментар

  1. А, до сега какво правиха тези организации“ Като гледам броят им, то могат да спрат война, не само да решат проблема с агресията и насилие. За лудо стой, за лудо работи.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име