В Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост заместник-министъра на образованието и науката г-жа Таня Михайлова лично поздрави директорът на Професионалната гимназия по селско стопанство „Никола Пушкаров“ гр. Попово г-жа Теменуга Тодорова по повод присъдената награда на МОН „Св. Иван Рилски“. Официалната среща се проведе в Рилския манастир „Свети Иван Рилски“, на която присъстваха още началникът на Регионалното управление на образованието в Търговище г-жа Елка Станчева, както и други четирима отличени директори на училища от страната и началниците на съответните РУО.

В централния манастирски храм игуменът на обителта Адрианополски еп. Евлогий, заедно с рило-манастирското братство, отслужи благодарствен молебен за присъстващите служители на МОН, директори на училища и началници на РУО. Той освети получените отличия на директорите – икони на Св. Иван Рилски.

Ежегодната награда на МОН „Св. Иван Рилски“ се връчва за постигнати високи резултати в професионалната дейност и принос в развитието на българското образование.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име