При спазване на всички противоепидемични мерки заместник-министърът на образованието и науката г-жа Таня Михайлова откри новата учебна година в Трето ОУ „П. Р. Славейков“ – гр. Търговище и Професионалната гимназия по техника и лека промишленост – гр. Попово. Гости на училищните тържества бяха още областният управител на Търговище г-н Митко Стайков и началникът на Регионалното управление на образованието г-жа Елка Станчева.

„За мен е изключително чест днес да бъда с Вас, да открием новата 2020/2021 учебна година и да се завърнем в класните стаи след една неочаквана, не искана може би от нас ваканция, но съобразена с условията, в които се намираме. Убедена съм, че всички днес очаквате с трепет и вълнение да се завърнете в класните стаи, където всъщност получавате не само знания, където формирате умения и се учите на най-важното – да бъдете добри и всеотдайни хора“. С тези думи заместник-министърът приветства първокласниците, петокласниците и седмокласниците в Трето ОУ „П. Р. Славейков“. Тя се срещна и с учителите, като изказа своята благодарност за труда и усилията, които са положили по време на извънредната ситуация в страната. При посещението Таня Михайлова разгледа учебната база.

През изминалата учебна година училището се сдоби с нов училище автобус, предоставен от МОН, с който ще се извозват ученици от 4 населени места в общината. Отново с подкрепата на министерството предстои основен ремонт на физкултурния салон на обща стойност 130 хил. лв. Освен това е сменена дограмата на входовете и на два от етажите, поставено е ново лед осветление в кабинетите на първи и втори етаж, изградена е площадка за фитнес на открито, освежени са коридорите и фоайетата, както и външната спортна площадка.

В знак на благодарност за подкрепата и приоритетното отношение в подобряването на училищната среда, директорът г-жа Наталия Миланова връчи плакети на заместник-министъра, областния управител и началника на РУО – Търговище.

Таня Михайлова участва и в тържественото откриване в ПГТЛП гр. Попово, което от тази учебна година е иновативно училище. След като приветства учителите и присъстващите ученици от VIII и XI клас, тя разгледа шивашките ателиета, новите учебни кабинети и актовата зала, както и обновената библиотека. Още на първия учебен ден тя бе обогатена с нови издания, тъй като всички осмокласници се включиха активно в националната кампания „Купи една книга. Дари я на своето училище“. Заместник – министърът разгледа и изградената „Стена на славата“, на която са поставени снимки на ученици, класирани на национални и международни олимпиади, конкурси и състезания.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име