Днес, 30.03.2020 г., се проведе заседание на Областния координационен щаб за борба с коронавирус инфекцията в област Търговище.

На заседанието присъстваха заместник-директора и главния секретар на РЗИ – Търговище – д-р Мариян Кючуков и д-р Марин Йовов, директорите на трите болници в областта – „МБАЛ Търговище“ АД, „МБАЛ Попово“ ЕООД и „МБАЛ ОМУРТАГ“ ЕАД, кмета на Търговище д-р Дарин Димитров, директора на ОД МВР – Търговище ст. ком. Николай Ненков, директора на РЗОК – Търговище г-н Емил Стоянов и началника на РУО – Търговище г-жа Елка Станчева.

„Целта на днешната ни среща е да се запознаем с новите моменти в заповедта на министър Кирил Ананиев, с която се определят съответните структури в болничните заведения, които да извършват лечение и наблюдение на пациенти с COVID-19, както и готовността на лечебните заведения в област Търговище за посрещане на заболяването“, заяви г-н Стайков при откриване на заседанието.

В област Търговище са налични 147 легла за лечение и наблюдение на неусложнени пациенти от COVID-19 и други 22 легла за пациенти в състояние, изискващо интензивно лечение.

Д-р Мариян Кючуков – зам.-директор на РЗИ, докладва, че в област Търговище към днешна дата има общо 376 лица, поставени под домашна карантина.

Директорът на ОД МВР – Търговище ст. ком. Ненков съобщи, че през почивните дни – 28 и 29 март, са съставени 27 акта на граждани за неспазване на противоепидемичните мерки. Санкциите са най-вече за нарушаване на забраната за посещения на паркове, градски градини, спортни и детски площадки и съоръжения на открити и закрити обществени места. Той информира, че през петте контролно-пропускателни пункта край Търговище преминават средно по 2600 превозни средства за денонощие.

Областният управител апелира за засилен контрол, по отношение наложените ограничителни мерки и настоя при необходимост да се прибегне до санкциониране на нарушителите.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име