В Областна администрация – Търговище бе проведено редовно заседание на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата.

На заседанието, водено от областния управител на област Търговище Гергана Цонева, присъстваха още заместник областният управител Петя Кирилова, служители на Областна администрация, представители на общините от областта, Областно пътно управление, Регионално управление на образованието, Център за спешна медицинска помощ,

Регионална здравна инспекция, Областен съвет на Български Червен кръст, Областен отдел „Автомобилна администрация“ и Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.

По време на заседанието членовете на комисията приеха отчетената информация за изпълнените мерки по Годишната областна план-програма за БДП през третото тримесечие на настоящата 2023 г.

Бяха обсъдени още въпроси, относно обезопасяването на проблемни участъци от общинските и републикански пътища на територията на областта, както и планирането и провеждането на курсове за участници в движението по пътищата, свързани с оказване на първа помощ на пострадали при пътен инцидент.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име