Днес, 20.05.2019 г., в Пресцентъра на Областна администрация Търговище се проведе заседание на Постоянната комисия по транспорт, председателствано от областния управител г-н Митко Стайков.

 

По време на заседанието членовете единодушно приеха предложения на Кмета на община Търговище и Кмета на община Омуртаг за промяна на спирки в маршрутните разписания на автобусна линия Търговище – Омуртаг от Областната транспортна схема, в частта отнасяща се за разклона Козма Презвитер и разклона Беломорци.

 

Областният управител постави за обсъждане искане на жителите на с. Здравец, общ. Търговище за полагане на две пешеходни пътеки в началото и в края на селото. Той предложи членовете на Комисията, имащи отношение по казуса, да съдействат за изграждането на пешеходни пътеки.

 

На заседанието беше обсъден и проблем, поставен от директора на училището в село Плъстина и жителите на населеното място. То е свързано с изграждането на изкуствена неравност за намаляване на скоростта на движение на МПС, тъй като училището се намира на главен път и скоростта за движение на МПС е много висока. Целта е превантивна и е свързана с опазване живота и здравето на учениците.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име