От днес е забранена регистрацията по настоящ адрес. Защо?

Ето и отговора на кмета на Търговище д-р Д.Димитров:

Вчера издадох заповед за забрана за регистрацията по настоящ адрес в общината. Вероятно на много от Вас мярката може да се стори непопулярна, но вярвам, че точно в този момент е правилната.
Причината – опити за злоупотреба от страна на стотици жители от различни населени места в общината, целящи да избегнат забраната за влизане в града, без да имат неотложни причини. Хора, с адреси от над 20-30 години в селата на общината, изведнъж започват масова регистрация в града.
Не приемам изтъкнатата от някои причина, че няма да могат да пътуват до работа. Припомням, че МВР публикува специална Декларация на сайта си, в която попълвате адреса и местоработата си. Не е нужно да променяте адресната си регистрация, ако работите в Търговище, но живеете в някое от селата на общината. Подписът на работодателя Ви в декларацията е абсолютно достатъчен.
Организацията за закупуването на лекарства и храна пък е възложена на кметовете по места. Моля, сигнализирайте, ако сте получили отказ да ви бъдат доставени необходимите продукти. Няма да оставим никого без храна и лекарства!
Тъжно, даже направо е страшно, в моменти като този да си мислим, че заблуждавайки органите на реда и заобикаляйки правилата, ще спечелим нещо. Защото много по-вероятно е да се окажем губещи. И потърпевши от това наше поведение ще са нашите родители, баби, дядовци, деца.
Знам, че жителите на община Търговище са отговорни хора. Моля Ви, нека го покажем и този път!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име