Два участъка от общинската пътна мрежа са затворени поради снегонавявания. Единият е по направлението Макариопол-Буйново, като щофьорите могат да използват обходен маршрут през село Мировец. Другият затворен участък е от Миладиновци до границата на общината, в посока село Сейдол, област Разград.

Навявания има още по направленията Миладиновци-Кръшно, Росина-Кошничари, Цветница-Божурка, Копрец-Драгановец, в района на Буйново, но там пътищата са проходими.

През нощта в Община Търговище са постъпили много сигнали за паднали дървета по пътя Руец-Овчарово, Васил Левски-Ловец, Стража-Черковна. Близо 20 населени места са без ток, а в някои няма и вода.

33 специализирани машини на БКС и фирми, с които Общината има сключени договори, почистваха и обработваха против заледяване общинската пътна мрежа през цялата нощ на 5 срещу 6 февруари. Обработката ще продължи през целия ден. В момента се опесъчават пътищата в посока Стража-Черковна и пътя за Момино от разклона на пътя Търговище-Попово.

През цялата нощ и към момента екипите на БКС почистват и обработват с морска сол основните улици и булеварди на територията на град Търговище. Днес екипите навлизат и във вътрешноблоковите пространства и малките улици.

Тротоарите се почистват ръчно и със специализирана машина с хидравлично гребло. Обработват се против заледяване с дървени опилки.

Общинското предприятие БКС разполага със 100 тона техническа морска сол, 25 тона каменно брашно и 1 тон магнезиеви соли.

В селата Дралфа, Макариополско, Бистра, Буховци, Алваново, Надарево, Кралево, Пролаз и Лиляк са в готовност помещения за настаняване на застигнати от тежка зимна обстановка пътници.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име