Правила и условия за ползване

Сайтът На мегдана предоставя възможност на всеки регистрирал се да сподели своите мисли и опит, както и да общува с останалите регистрирали се потребители. Целта на сайта е както да информира читателите за текущите събития, така и да дава поле за изява на гражданите на града и общината, да има ползотворни материали и дискусии и да се отсее в тях истината. Не на последно място в тези дискусии и коментари е възможно да се намери път за развитието на нашият град.
Но, за да не се остава с впечатление за пълна анархия, за да е комфортно на по-голямата част от потребителите, за да се спазва общоприетото приличие (и за да не се дава воля на всички човешки импулси и желания) всеки регистрирал се потребител в портала трябва да спазва следните препоръки и общи правила при използването му (неща, които не би трябвало да ограничават никой цивилизован човек). Имайте предвид, че тези общи правила, макар и да не действат с еднаква сила, и независимо от подредбата си по-долу трябва да се спазват!

  1. Строго се забранява: използването на нецензурен език, вулгарни думи и цинизми, заплахи, нападки и обиди към другите потребители в сайта, а така също и призиви за  дискриминация на расов, етнически или полов признак! Всеки може да обсъжда и дава съответни изводи върху определени теми, но го правете спокойно и аргументирано, без да прибягвата към каруцарския език. Задължително правило! След не повече от 2 предупреждения (и това при условие, че администратора или модератора прецени, че правилото не е било нарушено прекалено брутално), този, който е нарушил това правило ще бъде забранен (баннат) за 1 месец. При рецидив – ще бъде изхвърлен от системата завинаги.
  2. Забранява се използването на аватари и подписи с порнографско или нецензурно съдържание. Задължително правило!
  3. Не използвайте латиница при писането на коментари! Компромис по отношение на това правило ще правим само на хора, живещи в чужбина, които по обясними причини не могат да използват кирилица (Тях бихме ги помолили да се свържат с нас, за да знаем за проблема им и ако е възможно да им помогнем с разрешаването му.). След определен период от време и съответните предупреждения, потребителят, който не спазва това правило може да бъде забранен (баннат). Задължително правило!
  4. Явната и пряка реклама или антиреклама е забранена. Вие можете да сложите рекламна картинка в аватара си или в подписа ви да фигурира някой сайт. Ако искате да да продадете или купите нещо, можете да използвате за това секцията “Безплатни обяви”. Саморекламиране или пускането на линкове към неотговарящи на условията сайтове в коментарите е нежелателно и може да доведе до забраняване (банване) на потребителя след съответното предупреждение. Задължително правило!
  5. Препращането посредством линкове към сайтове и други форуми е приемливо, само ако преди това същността на информацията е резюмирана накратко в цитат и има някакво отношение към определена статия. Препоръчително правило.
  6. При регистрирането си е задължително да давате реално съществуващи e-mail адреси. Администрацията на сайта не изисква никакви лични данни и Вие можете да присъствате в На мегдана напълно инкогнито, но на реалният мейл ще получите линк, с който да активирате вашата регистрация, в противен случай това би било невъзможно.
  7. Потребители неизползвали регистрацията си в продължение на 2 месеца, автоматично я губят.
  8. Мнения, предложения, забележки и др. отнасящи се към , администриращият На Мегдана, се адресират само на “лични съобщения” или на мейл-а на модератора и администраторите на вестника! Задължително правило!
  9. На Мегдана не носят отговорност за материали, статии и мнения, публикувани от потребителите на сайта!
  10. При писането на коментари се придържайте към темата на статията,която коментирате.Поредица от коментари,които нямат нищо общо със статията,към която са написани,ще бъдат определяни като”СПАМ”.Потребители, които умишлено и системно спамят,ще бъдат предупреждавани,а при неспазване на правилото потребителят, който не спазва това правило може да бъде забранен.

Тези общи правила се отнасят за всички потребители на На Мегдана. Моля, спазвайте ги!