8 общински детски градини Търговище ще отбележат Европейския ден на спорта, 29 септември. Целта на инициативата е насърчаване на физическата активност сред децата и учениците, като се залага на елемента на забавлението и се изпробват нови видове физическа активност и спорт.

Във всички 8 градини ще се проведат подвижни и състезателни игри. Ще има много музика и танци.

Проявите в ДГ № 11 „Звънче“ започват в 9.30 ч. Специален гост там ще е вицеолимпийската шампионка по спортна стрелба и почетен гражданин на Търговище Антоанета Костадинова. Участие ще вземат и гимнастиците от Спортен клуб „Торнадо“, като целта е популяризиране на спорта и привличане на вниманието и интереса на децата към спортната гимнастика.

В 10.00 ч. започват спортните занимания в ДГ № 8 „Слънце“. Участие в мероприятието там ще вземе и хореографът Стамен Стаменов. Децата от групата на детската градина в село Голямо Ново също се включват в инициативата.

В ДГ № 7 „Снежанка“ пък отправят покана за включване в спортните забавления и към родителите на малчуганите. Началото там е в 17.00 ч. Групата на градината в село Маково също ще отбележи Европейския ден на спорта.

В 10.00 ч. започват и мероприятията в детските градини № 2 „Осми март“, № 5 „Червената шапчица“, № 9 „Приказка“ и „Пчелица“. В 10.15 ч. е началото на заниманията в ДГ № 1 „Веселушко“.

Европейският ден на спорта ще бъде отбелязан и в част от училищата в община Търговище.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име