Преди няколко дни стартираха репетициите на най – новото заглавие от репертоара на Драматичния театър в Търговище, а именно – „Времево отклонение“ (ориг. „Времева болест“) от Иван Димитров. Иван Димитров е поет, писател и драматург. През 2011 г. пиесата му „Очите на другите“ е избрана заедно с 9 други пиеси от общо 430 кандидатури от цял свят за участие в нюйоркския фестивал „HotInk at the LARK“.

През септември е поставена в „New Ohio Theatre“ под режисурата на Самюел Бъгелн . През май същата година пиесата му „Извънземно“ печели конкурса на Благоевградския театър за пиеса на абсурда. През октомври пиесата му „Времева болест” (писана в Ню Йорк и в София) печели конкурса за младежка пиеса, организиран от Младежки театър „Никола Бинев“ със съдействието на Националния театър в Белград, като световната премиера е през 2013 г.

През 2016 г. издава втория си роман „Софийски дует“. През 2017 г. романът е номиниран за Наградата за литература на Европейския съюз. Авторът определя пиесата си като черна екологична комедия с елементи на фантастика: Един ден в дома на Христо се материализират Михаил и Рафаил.

Те твърдят, че идват от едно постапокалиптично бъдеще, от свят, който се намира в непреодолима екологична криза. Както и че са агенти. И че имат някаква мисия. Каква е мисията им зрителите ще имат възможността да разберат през декември, когато се очаква да е премиерната дата на камерната сцена на театъра.

Режисьор е Александър Беровски, за когото това е втора постановка в ДТ – Търговище след румънската драма „Даскалото е Cool” от Джордже Кокош. Сценограф е Цецка Ивайлова, а композитор – Петър Алексиев.

Участват актьорите Давид Крумов, Мартин Петков и Радослав Радев

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име