Два екипа служители на РСПБЗН-Търговище с два противопожарни автомобила са реагирали на сигнал за възникнал пожар в къща на ул. „Радомир“ в гр. Търговище. Пожарникарите са предприели незабавни гасителни действия, след като от компетентен орган своевременно е било изключено ел. захранването на улицата. От имота е била евакуирана  78-годишна жена, която е била вдишала дим или токсични пари.

На място същата е прегледана от екип на „Спешна помощ“-Търговище. В резултат на пожара са унищожени около 20 кв м разгърната площ и са опушени около 2 кв м стени. По първоначални данни жената е ползвала за готвене намираща се в навес стара готварска печка на твърдо гориво, която е била с пробити стени и кюнци, и по всяка вероятно искри от огъня са запалили  наредени в непосредствена близост до печката дърва.

 Екип служители на РСПБЗН-Търговище са реагирали и на получен сигнал за възникнал пожар в палети от каменна вата в двора на предприятие в индустриалната зона на гр. Търговище. Огънят е унищожил около 40 палета с вата.

Два екипа на същата служба се отзовали и на сигнал за възникнал пожар в покрива на двуетажна къща в с. Буйново, община Търговище. В резултат на инцидента са унищожени около 100 кв м покривна конструкция. Вероятна причина за пожара е късо съединение.

За периода екипи на службите „ПБЗН“ в областта са погасили без преки загуби и пожари, възникнали в сухи треви и храсти поради небрежност при боравене с открит огън – в гробищния парк в с. Дългач, община Търговище, и е с. Ястребино, община Антоново.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име