„Горска класна стая“ продължава да радва децата от Североизтока. Днес малчугани от Регионалния център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование – област Търговище, база Омуртаг учиха с горския педагог на ДГС-Омуртаг инж. Пепи Добрева. Лесовъдката беше подготвила  игри, съобразени с възможностите на децата, за  да могат по-лесно да разберат в какво точно се състои работата на горските. Малките ученици трябваше да определят възрастта на дърво, да научат какви следи оставят различните животни и какво е типично за животните, които живеят в България.

Инж. Добрева подари на децата книжки, а заедно си нарисуваха медальони за спомен и горски картички. В края на занятието учителите от РЦПППО споделиха, че днес техните ученици са научили много нови неща за природата и нейните обитатели и необходимостта да ги опазваме.

„Горска класна стая“ ще се проведе в рамките на две седмици с  над 40 събития. Инициативата е част от целогодишната работа с деца на горските структури, като този път уроците са насочени към по-големите ученици,  младежите от професионалните гимназии по горско стопанство или с интерес към горската практика. Събитията имат за цел да провокират в учениците интерес към гората.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име