На 12.09.2023 г. около 12,45 ч на път II-74, км 22+000 в община Търговище правоспособен 57-годишен правоспособен водач от гр. Търговище, управлявайки собствения си лек автомобил „Фолксваген Голф“ със софийска регистрация в посока на движение към гр. В. Преслав, е предприел маневра „изпреварване“ на товарен автомобил „Мерцедес Спринтер 313“ с търговищка регистрация, собственост и управляван от 62-годишен правоспособен водач от гр. Търговище.

Лекият автомобил е навлязъл в лентата за насрещно движение и с предната си част се е блъснал в правомерно движещ се там автомобил „Фолксваген Пасат“ с търговищка регистрация, управляван от 28-годишен правоспособен водач от с. Баячево, община Търговище.

В резултат на сблъсъка водачът на лекия автомобил „Фолксваген Пасат“ е откаран в МБАЛ-Търговище с фрактура на глезен, а пътувала в същия автомобил 45-годишна жена, също от с. Баячево – с фрактура на предмишница.

Двамата са настанени за лечение в болницата, без опасност за живота им.

На автомобилите, участвали в пътния инцидент, са нанесени материални щети. Водачите им са изпробвани за евентуално наличие на алкохол и наркотични вещества. Пробите са отрицателни.

По случая е образувано досъдебно производство.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име