На заседанието на Общинския съвет днес кметът д-р Дарин Димитров благодари на всички институции и всички граждани, включили се в разчистването след разразилата се на 26 юли буря.

„Често се говори, че няма институции и държава, но снощи се доказа, че когато има добро отношение и сътрудничество между институциите и гражданите, нещата се случват. Смятам, че първата реакция беше добра. Сега остава да си почистим и града“, каза кметът.

Той изказа благодарност към Полицията и служителите на Районното управление, които са координирали всички екипи, към Пожарната,   Гражданска защита, Общинските предприятия БКС и „Флора“.

„Има засегнати автомобили, покриви, къщи, но за наша радост няма пострадали хора“, каза кметът и призова за търпение гражданите.

„Продължаваме с разчистването. За съжаление, пораженията и падналите дървета са много и ще имаме нужда от време“, допълни д-р Димитров. Той обясни, че всички паднали дървета и клони се шредират и ще бъдат компостирани на специализираната площадка в Търговище.

Кметът обяви, че към момента вода и ток има във всички населени места на общината.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име