Слънце на изток и повече облаци на запад ни очакват през последната седмица на септември. Разкъсана е облачността в ранните сутрешни часове днес. Температурите тази сутрин са между 14° и 19°. През деня ще преобладава слънчево време. Следобед очакваме усилване на вятъра от изток-североизток, а от запад на изток ще настъпва висока облачност и на места в планинските райони в Западна България ще превали. Максималните температури ще са между 25° и 30°.

Ще бъде ветровито, ще духа умерен временно силен вятър от изток- североизток. В областите Добрич, Варна и Бургас е обявен жълт код.

До средата на седмицата въздушният пренос над страната ще е от североизток – до умерен, в Дунавската равнина и Източна България и временно силен.

Ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността, по-значителни над Южна България, но само на отделни места ще превали краткотраен дъжд.

Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 24° и 29°. В събота вятърът ще отслабне и ще се ориентира от северозапад.

В неделя с умерен и временно силен северозападен, в източната половина от страната – североизточен вятър ще нахлува студен въздух. Облачността ще се увеличи и на много места ще има валежи от дъжд. Температурите ще се понижат с 5-6 градуса.

shumenonline.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име