Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ) и Община Търговище предизвикват учениците, студентите и младите хора до 29 години да се включат в конкурса „Аз за моята община: един проблем – едно решение“.

Той е за продуктивна идея, свързана с разрешаването на конкретен проблем в общината. Обявява се от НСОРБ по повод 12 октомври – Ден на българската община и на местното самоуправление.

Желаещите да участват трябва да изложат своята идея за решаването на един конкретен проблем в общината или в населеното място, в което живеят. Това може да е под формата на текст, видео, презентация или друга форма.

Участниците трябва да посочат какви съмишленици биха привлекли, какви средства ще са нужни за успешен резултат и защо е важно решаването на избрания проблем.

Концепциите се изпращат до 30 юли 2023 г. в електронен формат на e-mail: konkurs@namrb.org.

Жури ще разгледа всички получени предложения. В Деня на българската община ще бъдат връчени парични награди на най-добрите предложения. Заслужилият първо място ще спечели 2000 лв. За второ и трето място наградите са съответно 1500 лв. и 1000 лв. Предвидена е и поощрителна награда от 500 лв.

Най-добрите инициативи ще бъдат представени пред новоизбраните кметове и председатели на общински съвети на встъпителния форум за общински мандат 2023 – 2027, организиран от НСОРБ на 11 декември 2023 г.

В случай че постъпят конкретни и адекватни предложения, касаещи Община Търговище, местната администрация се ангажира да съдейства за реализиране на съответната идея.

Регламентът на конкурса е публикуван в интернет страницата и в социалните мрежи на НСОРБ и конкурса:

https://www.namrb.org/bg/aktualno/nsorb-obyavyava-natsionalen-mladezhki-konkurs-aaz-za-moyata-obshtina-edin-problem-edno-resheniev

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име