На официална церемония в Националния ден на безопасността на движението по пътищата – 29 юни, за първа година бяха отличени най-активните институции, които са положили системни усилия за повишаване нивото на безопасността на движението по пътищата на регионално и местно ниво. Наградите „Инициативи в подкрепа на безопасност на движението по пътищата“ са организирани от Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“ и бяха връчени в Националния пресклуб на БТА.

Сред официалните гости на събитието бяха председателят на ДАБДП Малина Крумова, министърът на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков, министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков, министърът на младежта и спорта Димитър Илиев, заместник-министърът на вътрешните работи Кирил Ценкин, заместник-министърът на образованието и науката Мариета Георгиева, генералният директор на БТА Кирил Вълчев.

В първите годишни награди „Инициативи в подкрепа на безопасност на движението по пътищата“ бяха отличени най-активните администрации и организации за принос към Безопасността на движението по пътищата в няколко категории.

В категорията „Активна областна политика по безопасност на движението по пътищата“ със специална грамота бе отличена Областната комисия по безопасност на движението по пътищата – Търговище.

На церемонията по връчването на наградите присъстваха д-р Петя Анева- експерт в Областна администрация Търговище и секретар на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата и Георги Георгиев- директор на дирекция в областна администрация и член на Областната комисия

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име