В продължение на шест дълги дни гимнастици и гимнастички от цяла България във всички възрасти се състезаваха  на Финалите на Държавното-лично отборно първенство по спортна гимнастика в град София. Гимнастиците на КСГ “Торнадо“, членове на  ЦПЛР-ОДК, участваха във всички седем възрастови  групи , а с отбори в пет възрасти.  Още от първият ден, най-малките гимнастици – деца до 8г. приковаха погледите на всички и  безапелационно спечелиха , както първо място отборно, така и индивидуалната титла. Отборът в състав Онур Хикмет, Алпер Ъшък, Александър Иванов, Виктор Господинов, Ивайло Иванов, Светозар Красимиров, Аршън Караслан, Валентин Иванов и най-малкият участник Матей Стойнев не позволиха на следващите го Левски Спартак и ЦСКА да застрашат спечелването на най-                                                                                                                                    голямата отборна купа. И в индивидуалното класиране /само многобой/, Онур Хикмет не позволи никой да го доближи  и категорично стана държавен шампион. Малко не достигна на Алпер Ъшък за тройката и само на 2 десети остана четвърти в многобоя. При момчетата младша Мерт Ахмед  и Даниел Господинов се класираха на финалите на всички уреди и спечелиха медали! Мерт е трети в многобоя , вицешампион на висилка, трети на успоредка, халки и в призовата осмица на останалите уреди, а Даниел е трети на кон с гривни, седми в многобоя  и в призовата осмица на успоредка и висилка!

Макар и лишени от двама  /Волкан Рейхан и Едис Мартинов/ основни състезателя поради контузии, Мерт, Даниел, Николай Лалов и Борислав Иванов се класираха на пето място отборно. Отборите при  момчетата старша /Данаил Руменов, Християн Василев, Димитър Лалов и Даниел Недков / и юношите младша /Миркаан Даян Стефанов, Радостин Янев, Константин Куцаров и Иван Стоичков/ се представиха доснойно  и се класираха  на трето място в България .

В индивидуалното класиране Данаил Руменов е шести в многобоя, вицешампион на кон с гривни и в призовата осмица на останалите уреди. В индивидуалното Миркаан Даян Стефанов е шампион на халки, трети в многобоя,  а Радостин Янев е трети на висилка, като и двамата са в призовата осмица на останалите уреди /без прескок/. През последните два дни се проведоха състезанията за най-големите възрасти-юноши старша, младежи и мъже. И тук КСГ“Торнадо“ участва с отбор мъже и индивидуално при юношите старша и младежите.

Димитър Иванов се класира в призовата осмица на кон с гривни при юношите, а Георги Стоянов /след редица контузии/ при младежите е пети на прескок, шести на земя и висилка и седми на халки, успоредка и многобой. Най-голям успех е вицешампионската отборна титла на мъжете в състав-Георги Иванов, играещият треньор Добромир Стойнев, Станислав Кирилов и Пламен Каралийски! Със сърцатата си игра заслужиха аплодисментите на всички в залата.

Георги Иванов е бронзов медалист на успоредка, четвърти в многобоя и в призовата осмица на уредите. Добромир Стойнев е в призовата осмица на земя, халки, прескок и висилка, като с представянето си даде личен  пример на  по-малките гимнастици.

Треньорите на клуба Добромир Стойнев, Йордан Савов и Снежана Стоянова са изключително доволни от цялостното представяне на всички гимнастици, които спечелиха пет купи и много медали, доказвайки, че едно провинциално клубче, с най-лошите условия за тренировки /5 клуба по три спорта/, в зала 6-7 пъти по-малка от тази, в която се проведе състезанието /зала „Раковски“/, участва във всички 7 възрасти , а в 5 с отбори! КСГ „Торнадо“ изказва специални благодарности за точното и обективно съдийство на Николай Димитров и Борислав Илиев!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име