На 15.10.2023 г. около 19,55 ч на път I-4(София-Варна), км 223+760 е извършена полицейска проверка на лек автомобил „Фолксваген Голф“ с търговищка регистрация, собственост и управляван в посока гр. Търговище от 59-годишен правоспособен водач от същия град.

При проверката с техническо средство алкотест „Дрегер“ е установено, че същият е управлявал автомобила с концентрация на алкохол в издишания от него въздух 2,21 промила. Същият е отказал кръвна проба за химическо изследване.

Задържан е в РУ-Търговище.

По случая е започнато бързо полицейско производство.

На 15.10.2023 г. около 21 ч пред магазин за хранителни стоки в гр. Попово е извършена полицейска проверка на 31-годишен мъж от с. Г. Градище, община Опака.

Установено е, че същият държи у себе си 4,15 грама суха зелена тревиста маса, която направения полеви наркотест реагира на наркотичното вещество канабис.

Мъжът е задържан с полицейска мярка в РУ-Попово.

Същият е известен на полицията, осъждан.

По случая е започнато бързо полицейско производство.

На 14.10.2023 г. в 05,00 ч на ул. „Драва“ в гр. Попово е извършена полицейска проверка на лек автомобил „БМВ 320Д“ с търговищка регистрация, собственост на мъж от с. Кардам, община Попово, и управляван в посока ул. „България“ от 22-годишен правоспособен водач от същото село.

По надлежния ред – със специализирано техническо средство „Drager Drug Test 2000”е установено, че съшият е управлявал автомобила след употреба на наркотичното вещество кокаин, като деянието е извършено повторно.

На водача е взета кръвна проба за химическо изследване.

Задържан е в РУ-Попово.

По случая е започнато бързо полицейско производство.

При извършена на 13.10.2023 г. около 22 ч на кръстовището на улиците „Марко Николов“ и „Земеделска“ в гр. Попово полицейска проверка на 35-годишен мъж от с. Гагово, община Попово, е установено, че той държи у себе си 1,2 грама бяло кристалообразно вещество, което при полеви наркотест реагира на наркотичното вещество метамфетамин. В

еществото е иззето по надлежния ред.

Мъжът е задържан в РУ-Попово,

По случая е образувано досъдебно производство.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име