На 3.02.2024 г. на ул. България“ в гр. Опака е извършена полицейска проверка на лек автомобил „Опел Астра“ с търговищка регистрация, собственост на 32-годишен мъж от  с. Голямо Градище, община Опака, и управляван от 30-годишен негов съселянин– неправоспособен водач.

По надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“ е установено, че водачът е управлявал автомобила с концентрация на алкохол в издишания от него въздух 2,30 промила.

Взета му е кръвна проба за химическо изследване.

Управлявалият моторното превозно средство е задържан в РУ-Попово.

В хода на проверката е установено още, че автомобилът не е регистриран по надлежния ред и е с поставени на него регистрационни табели, издадени за друго МПС.

По случая е започнато бързо полицейско производство.

На 4.02.2024 г.в 01,21 ч на ул. „Кюстенджа“ в гр. Търговище е спрян за полицейска проверка лек автомобил „Рено Клио“ с разградска регистрация, собственост на мъж от гр. Разград и управляван от 45-годишен негов съгражданин – неправоспособен водач.

В хода на проверката по надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“, е установено още, че водачът е управлявал автомобила с концентрация на алкохол в издишания от него въздух 2,36 промила.

Същият е отказал кръвна проба за химическо изследване.

Задържан е в РУ-Търговище

По случая е започнато бързо полицейско производство.

На 3.02.2024 г. в 17,20 ч при извършена във вилна зона „Серсема“ край гр. Търговище полицейска проверка на лек автомобил „Пежо 206“, собственост и управляван от правоспособен 36-годишен водач от гр. Търговище, е установено, че моторното превозно средство е със служебно прекратена от 30.01.2024 г. регистрация на основание чл.143, ал. 6 от Закона за движение по пътищата(въз основа на писмено заявление от собственика и предоставяне на табелите с регистрационните номера).

На 3.02.2024 г. около 12,55 ч на ул. Цар Освободител“ в гр. Омуртаг е извършена полицейска проверка на лек автомобил „Фолксваген Еoс“ с търговищка регистрация, собственост и управляван от правоспособен 23-годишен водач от с. Беломорци,община Омуртаг.

По време на проверката е установено, че автомобилът е със служебно прекратена регистрация от 17.10.2023 г. по реда на чл. 143, ал. 15 от Закона за движение по пътищата(поради неизпълнено задължение собственикът да регистрира превозното средство в двумесечен срок от придобиването му).

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име