На 12.05.2024 г. около 21,10 ч на 12.05.2024 г. на път II-51, км 37+00  в община Попово правоспособен 61-годишен водач от с. Лом Черковна, община Бяла, управлявайки в посока от гр. Бяла към гр. Попово лек автомобил „Мерцедес А 140“ с нидерландска регистрация, е изгубил контрол над управлението му. В резултат автомобилът е навлязъл в лентата за насрещно движени, където се е сблъскал последователно с товарен автомобил „Скания“ с русенска регистрация – фирмена собственост, управляван от правоспособен 54-годишен водач от гр. Златарица, обл. В. Търново, и с лек автомобил „Фолксваген Пасат“ с плевенска регистрация, собственост и управляван от 20-годишен правоспособен водач от с. Обнова, област Плевен.

Вследствие на пътния инцидент на автомобилите са нанесени значителни материални щети. На водачите им са взети по надлежния ред проби за евентуално наличие на алкохол в издишания от тях въздух.

Установено е, че водачът на лекия автомобил „Мерцедес“ е управлявал с концентрация на алкохол в издишания от него въздух 1,91 промила. Същият е задържан за срок до 24 ч в РУ- ВР.

Пробите за алкохол на водачите на другите два автомобила са отрицателни.

По случая е образувано досъдебно производство.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име