Община Търговище приема заявки за участие в 245-ия Традиционен пролетен панаир, който ще се проведе от 13 до 19 май 2024 г.

По традиция търговското изложение ще се проведе в залите на Художествена галерия „Никола Маринов“ и на откритите площи пред нея.

Заявки за участие ще се приемат в срок до 7 май или до изчерпване на търговските площи. Документи се подават в Центъра за административно обслужване на Общината или на електронната поща: obshtina@targovishte.bg.

За наемане на изградена модулна конструкция в залите на галерията ще се заплаща сумата от 78 лв. на кв. м. Свободната закрита площ в залите ще струва 66 лв. за кв. м. Свободните открити площи до 50 квадрата ще се отдават на цени от 30 лв. на кв. м, а ако се наеме и шатра – 36 лв. на кв. м. При наемане на терен от 50 до 100 кв. м, сумата е 24 лв. на кв. м. За площи над 100 кв. м ще се плаща по 18 лв. на кв. м.

Посочените цени са с включен ДДС и се отнасят за целия период на пролетния панаир.

Увеселителната част с атракциони и този път ще бъде разположена зад стадион „Димитър Бурков“. Цените за наемане на площи в тази зона се определят от „Общински пазари“ ЕООД. Заявките за участие се подават на място в дружеството, на ул. „Гладстон“ №1 или на e-mail: op_tg@abv.bg.

Припомняме, че се планира и провеждането на Фермерски и занаятчийски пазар в Алеята на занаятите в дните от 13 до 18 май. В него могат да участват регистрирани земеделски производители, занаятчии, регистрирани по реда на Закона за занаятите, както и производители на еко/био изделия и козметика.

Желаещите да участват в пазара трябва да заявят това до 12 април на някой от следните телефони в Община Търговище: 0601 68 693; 0601 68 604; 0879 869 330; 0876 720 071. На тези телефони може да се получи и допълнително информация за условията за участие в пазара.

В ход е и подготовката на културната програма. Предвижда се концерти и други културни събития и прояви да има във всеки от панаирните дни.

Образци на всички заявления, условията за участие и информация за културната програма ще бъде публикувана в раздела за панаира в сайта на Общината:

https://targovishte.bg/wps/portal/municipality-targovishte/administration/activities/expo-targovishte

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име